Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزده دیدگان ناشی از آن را در دستور قرار داده اند تا این قوانین بازدارنده مرحمی بر زخم آنها باشد و بعد از این دیگر شاهد چنین اتفاق هایی نباشیم.

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ اسیدپاشی را باید نوعی خشونت غیرانسانی دانست که به مانند بسیاری از خشونت های دیگر بیشتر علیه زنان صورت می گیرد و در مواقعی هم به مرگ منجر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده ای که نمی توان آن را مختص یک کشور یا یک منطقه دانست بلکه ممکن است در هر کجای دنیا اتفاق بیافتد همانگونه که اتفاق افتاده و هنوز هم ما شاهد آن هستیم.

**اسیدپاشی در ایران
هرچند اسیدپاشی در ایران با نام «آمنه بهرامی نوا» پیوند خورده است اما نخستین اسیدپاشی در کارنامه کشور به 1334 خورشیدی برمی‌گردد که پسر جوانی از طرف قاضی به زندان محکوم شد و پس از دوران محکومیت تصمیم به انتقام گیری گرفت. به این ترتیب اقدام به پاشیدن اسید بر روی صورت قاضی پرونده کرد. بنابراین تا پیش از این جرمی به نام اسیدپاشی در فرهنگ قضایی ایران وجود نداشت تا اینکه نخستین قانون دراین باره در 1337 خورشیدی به تصویب رسید.

بعد از این هم ما همچنان شاهد اقدام های اسدپاشی در کشور بوده ایم که به انگیزه های مختلف انجام گرفته است که در زیر به چند مورد از مهمترین این اسیدپاشی ها به خصوص در سال های اخیر اشاره می کنیم:

**آمنه بهرامی نوا
«آمنه بهرامی نوا» در 12 آبان 1383 خورشیدی مورد حمله اسیدپاشی فردی به نام «مجید موحدی» از همکلاسان سابق خود در دانشگاه قرار گرفت و این ماجرا به نابینایی وی منجر شد. دختری که در طول زندگی، مراحل دادگاه و درمان خود با مشکل های زیادی مواجه شد اما سرانجام در 9 مرداد 1390خورشیدی اجرای حکم قصاص حتمی شد که در آن روز آمنه، مجید را بخشید و پرونده صرفاً از لحاظ جنبه عمومی جرم مفتوح ماند. کتابی در باره زندگی‌نامه آمنه بهرامی نوا در آلمان، با عنوان «چشم در برابر چشم» به آلمانی منتشر شده‌ است.

**سید داوود روشنایی
«سیدداوود روشنایی» در 1384خورشیدی به دست یک مرد ناشناس و به دلایل نامعلومی قربانی اسید پاشی شد. روشنایی در این حادثه چشم چپ خود را از دست داد و گردن، قسمت‌هایی از قفسه‌سینه، دست و پایش نیز در این حادثه دچار صدماتی شد این درحالی که چشم راستش نیز دارای بینایی 20 درصدی است.

**معصومه عطایی
در شهریور 1389خورشیدی بعد از آنکه «معصومه عطایی» از شوهرش جدا شد، پدرشوهرش اصرار می‌کند که او به زندگی برگردد اما معصومه درخواست پدرشوهرش را قبول نکرد و سرانجام پدرشوهر به خانه معصومه عطایی می‌رود و از او می‌خواهد که چشم‌هایش را ببندد تا هدیه‌ای که برای نوه خود گرفته را به او تحویل دهد. معصومه عطایی چشم‌هایش را می‌بندد اما هدیه پدرشوهر اسیدی بود که روی صورت او پاشیده شد و بینایی چشم‌هایش را از او گرفت.

**سمیه و رعنا
بامداد اواخر اردیبهشت 1390 خورشیدی مردم روستای «برات‌آباد» بم با صدای فریادهای «کمک» زنی جوان به نام سمیه روبرو شدند که بلند فریاد می‌زد «سوختم» و از مردم درخواست آب می‌کرد. هرچند همسایه‌ها در لحظه های نخست تصور می‌کردند که این زن 24 ساله دچار برق‌گرفتگی شده‌است اما هنگامی که صورت تخریب شده او و دختر 2 و نیم ساله‌اش رعنا را دیدند متوجه شدند که این زن قربانی اسیدپاشی شوهر معتادش شده‌ است.

**اسیدپاشی زنجیره ای در اصفهان
در پاییز 1393 بنابر گفته‌های مسوولان اصفهان و کادر درمانی بیمارستان فیض، شاهد چهار مورد اسیدپاشی در بازه زمانی کوتاهی بوده ایم. اگرچه انگیزه این اسیدپاشی‌ها خصومت شخصی اعلام شد اما قربانیان وجود هرگونه خصومت شخصی را رد کردند اما وجه مشترک بیشتر قربانیان نداشتن پوشش چادر، ماشین سواری کردن و حضور در محدوده خیابان مهرداد و دروازه شیراز بود. هرچند بنا به گفته «احمد سالک» نماینده مردم اصفهان، در میان قربانیان یک زن محجبه با پوشش چادر نیز بوده است.

به هرحال طی سال‌های اخیر جرم اسیدپاشی که غالباً به دلیل انتقام‌جویی انجام می‌شود از جرایمی است که هم فرد و هم جامعه را تهدید می‌کند. فرد اسیدپاش با نیت و انگیزه قبلی کاخ آرزوهای یک فرد دیگر را از بین می برد تا او نه بتواند ازدواج کند، نه در جامعه ظاهر شود و نه این‌که حتی خود را در آینه ببیند.

جرم اسیدپاشی درحالی صورت می‌گیرد که قوانین در این زمینه با ابهام هایی مواجه بوده و مجازاتی مناسب که از بازدارندگی لازم برخوردار باشد در مورد این جرم اعمال نمی‌شود به همین دلیل مجلس شورای اسلامی طرح تشدید اسدپاشی را در دستور کار قرار داده است.

**قربانیان اسدپاشی در مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در طرحی که 29 اردیبهشت 1398خورشیدی بررسی کردند در پی محدودیت برای خرید اسید و تشدید مجازات اسیدپاشی تا اعدام بودند. در همین ارتباط نیز تعدادی از قربانیان اسیدپاشی در ایران هنگام بررسی لایحه تشدید مجازات اسیدپاشی در مجلس حاضر شده و با برخی از نمایندگان دیدار کردند.

در همین دیدار «زهرا سعیدی» نماینده نزدیک به اصولگرایان مردم مبارکه در مجلس با حضور در جمع قربانیان اسیدپاشی طی جمله هایی خطاب به مرضیه ابراهیمی که نیمی از صورتش در جریان اسیدپاشی‌های اصفهان دچار جراحت های شدید شده گفت: «شما از دست مجرم قِسِر در رفته‌ای و فقط یک طرف صورتت آسیب دیده است! تکلیف عامل اسیدپاشی چه شد.»

مرضیه ابراهیمی در ادامه از سعیدی درباره حوزه انتخابیه اش سوال کرد و وقتی فهمید او نماینده مبارکه اصفهان است با تعجب خطاب به او گفت: «واقعا متاسفم که شما نماینده اصفهان هستید و نمی‌دانید عاملان حادثه اسیدپاشی اصفهان هنوز مشخص نشده‌اند و به من می‌گویید قِسِر در رفته ای!» نماینده مبارکه نیز در ادامه خطاب به ابراهیمی و دیگر قربانیان حاضر در مجلس بیان کرد: «ما پیشنهاد اعدام را در طرح تشدید مجازات اسیدپاشی داشتیم و فکر می‌کنم شما هم همین را می‌خواهید». ابراهیمی پاسخ داد: «من شخصا نه قصاص می‌خواهم نه اعدام بلکه حبس ابد می‌خواهم. قرار نیست این چرخه خشونت ادامه داشته باشد. این افراد هم از حبس ابد بیشتر می‌ترسند».

**مجلس و طرح تشدید مجازات اسیدپاشی
به هرترتیب و با توجه به اینکه هر جرم و عمل مجرمانه‌ای آثار سوء خود را در جامعه برجای می‌گذارد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در راستای امنیت جامعه در جلسه علنی امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1398خورشیدی، قرار است طرح یک فوریتی تشدید مجازات اسیدپاشی و حمایت از بزده دیدگان ناشی از آن را بررسی کنند.

طرحی که بنا به گفته «یحیی کمالی پور» نایب رییس کمیسیون قضایی مجلس «نمایندگان مجلس عمق آسیب وارده به قربانیان اسید پاشی را درک کرده و برآن شدند مجازات را با جرم متناسب کنند». طرحی که در آن «تشدید مجازات اسید پاشی جنبه های اخلال در نظم عمومی و امنیت ملی هم دیده شده است. به طوری که حتی مجازات اعدام برای سطحی از جرم اسید پاشی نیز در نظر گرفته شده است و این شرایط می تواند به اصل بازدارندگی امر اسید پاشی کمک کند».

وضعیت زندگی، دادگاه و درمان قربانیان اسیدپاشی نشان می دهد که آنها از هیچ‌ حمایت و پشتیبانی بهره‌مند نیستند که این خود می‌تواند مشکلی بر مشکل های دیگر آنها بیفزاید زیرا قربانی اسیدپاشی در بیشتر موارد حتی توان پرداخت هزینه‌های جراحی زیبایی را هم ندارد. از این رو قانون باید از آنها حمایت کند تا مرحمی بر دردهای آنها باشد.

بنابراین همانگونه که مرضیه ابراهیمی که گفته است امید می رود که طرح تشدید مجازات اسیدپاشی به تصویب برسد تا بعد از این دیگر شاهد چنین اتفاق هایی نباشیم.

پژوهشم9370**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي قربانيان اسيدپاشي طرح تشديد مجازات اسيدپاشي مجلس شوراي اسلامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۷۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با تجلیل از مقام رفیع و جایگاه ارزشمند اساتید گفت:اساتید دانشگاه در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

به گزارش گروه استان ها خبرگزاري دانشجو حسین اکبری‌فرد رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در مراسم تجلیل از اساتید برتر این دانشگاه در تالار وحدت دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری و تبریک روز معلم به اساتید دانشگاه، پیشرفت و پویایی دانشگاه را مرهون تلاش و ایثار اساتید گرانقدر دانست.

وی افزود: جایگاه علم و مقام معلم و استاد در فرهنگ ایران و اسلام همواره رفیع و قابل‌احترام بوده است؛ مایه سرافرازی و مباهات است که پس از گذر قرن‌ها، همچنان مراکز معتبر علمی و دانشگاهی جهان از خزانه ارزشمند آثار استادان و مفاخر ایرانی بهره می‌برند.

او اظهار داشت:شکوفایی استعدادها، انتقال دانش، اعتلای ارزش‌های انسانی و تربیت نسل‌های پی‌درپی، مرهون ایثار و فداکاری استادانی است که در ادامه سنّت و رسالت انبیا الهی برای هدایت انسان‌ها همّت نموده‌اند؛ بنابراین مایه مباهات و خوشبختی است که در تقویم ما روزی با عنوان روز گرامیداشت مقام معلم نام‌گذاری شده است؛ زیرا معلمان و اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند.

اکبری فرد، بزرگداشت سالروز شهادت استاد عالی‌قدر حوزه و دانشگاه، آیت‌الله مرتضی مطهری و گرامیداشت روز معلم، را فرصت مغتنمی دانست تا ضمن ارج‌نهادن به مقام شامخ و جایگاه اندیشه این عالم فرزانه، مراتب سپاسگزاری و قدردانی خود را محضر استادان و اعضای محترم هیئت‌علمی که عهده‌دار امر آموزش و پژوهش در دانشگاه هستند، تقدیم کنیم.

رئیس دانشگاه اعلام کرد: در سی و یکمین آئین نکوداشت اعضای هیئت‌علمی نمونه کشوری که توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، از سه دانشگاه در استان کرمان اساتید نمونه کشوری معرفی و از ایشان تجلیل شده است؛ از دانشگاه شهید باهنر کرمان محمدی‌نژاد، از دانشگاه، ولی عصر رفسنجان هاشمی و از دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ماهان دکتر فدایی انتخاب شده‌اند.

رئیس دانشگاه معین استان ضمن تبریک به این دانشگاه‌ها و اساتید منتخب، ابراز امیدواری کرد؛ استان کرمان همواره در عرصه علم و دانش بدرخشد و نصیحت روانشاد مهندس علیرضا افضلی‌پور مبنی بر تربیت دانشجویان واقعی توسط اساتید سرلوحه کار‌های آموزشی قرار گیرد تا دانشجوی واقعی تربیت شود. 

وی افزود:در این راستا باید دانشجویانی تربیت کرد که بعد از فارغ‌التحصیلی بتواند کارخانه‌ای را ایجاد کند، معدنی را به بهره‌برداری برساند و یا خدمت مفیدی به جامعه ارائه دهد.

*نقش موثر در تربیت مدیران آینده

سپس نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز یاد و خاطر شهید مرتضی مطهری را گرامیداشت و گفت: خداوند تبارک و تعالی انسان‌ها را به گونه‌ای اجتماعی خلق کرده است که وقتی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنیم یا موثریم یا متاثر؛ یعنی اینکه یا اثر می‌گذاریم و یا اثر می‌پذیریم؛ بنابراین معلم و استاد قرار است موثر باشند. 

حجت الاسلام حسن علیدادی افزود:گاهی هیبت علمی و ویژگی‌های شخصیتی استاد به شدت دانشجویانش را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد؛ تاثیر استاد در دانایی‌هایش است؛ استاد دانا با دانش و اندوخته علمی خود می‌تواند عمیق‌ترین تاثیرات را بر دانشجویانش داشته باشد.

امام جمعه کرمان در پایان ابراز امیدواری کرد؛ اساتید و معلمان که سکاندار تعلیم و تربیت نسل جوان هستند، به این مقوله توجه ویژه‌ای داشته باشند و بتوانند با علم و دانایی خود نقش موثری در راستای تربیت نسل جوان و مدیران آینده برای جامعه ایفا نمایند.

 

*اهميت تربيت انسان‌های مفید

در ادامه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: خداوند فرصتی به ما داده است تا در مجموعه‌ای علمی و در کنار نسلی قرار بگیریم که در آینده نزدیک، عهده‌دار بخش مدیریتی جامعه خواهد شد.

حجت الاسلام حسن عسکری افزود: در منابع و روایات دینی برای معلمان، استادان و همه کسانیکه نقش انتقال دهنده علم به جوانان را عهده دار هستند، جایگاه و ارزش بالایی بیان شده است؛ زیرا از نگاه دینی، معلم کسی نیست که فقط تخصص داشته باشد و تنها علم و مهارت خودش را منتقل کند. 

او اظهار داشت: معلم و استاد کسی است که اگر مخاطبی در اختیارش باشد، به پرورش شخصیت مخاطبش نیز توجه داشته باشد و انسان‌های مفید تربیت کند تا به واسطه علم و دانشی که کسب می‌کنند، درجامعه مفید باشد.

وی در ادامه روایتی از پیامبر اکرم (ص) نقل کرد که ایشان برای معلمان و مقام ارجمند آنان ارزش فوق العاده‌ای قائل بود و در دعاهایش می‌فرمود: "اللهم اغفر للمعلمین و اطل اعمارهم و بارک لهم فی کسبهم" خداوندا معلمان را بیامرز و عمر طولانی به آنان عطا فرما و کسب و کارشان را مبارک گردان".

حجت الاسلام عسکری ابراز امیدواری کرد: تا همه استادان و معلمان مشمول دعای خیر پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) باشند تا بتوانند آنگونه که شایسته است به رسالت آموزشی خود عمل نمایند.

دیگر خبرها

  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • حجاج استان سمنان برای نیازمندان خانه می‌سازند
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت
  • اساتید در شکل‌گیری شخصیت انسان‌هایی که آینده جامعه را می‌سازند، بسیار مؤثر هستند
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • هشدار انصارالله به آمریکا درباره تشدید تنش نظامی علیه یمن