Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@03:52:38 GMT

قانون جدید مجازات اسیدپاشی بازدارنده نیست

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۲۳۶۷

قانون جدید مجازات اسیدپاشی بازدارنده نیست

قربانی اسیدپاشی اصفهان گفت: قانون تعیین شده برای مجازات اسیدپاشی بازدارندگی ندارد، باید مجازات قصاص برای اسیدپاش‌ها در نظر گرفته شود چرا که با یک سند حبس به آزادی تبدیل می‌شود و متهم به این دلخوش است که دولت دیه را هم پرداخت می‌کند.

سهیلا جورکش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص عدم حضورش در مجلس شورای اسلامی برای تعیین مجازات برای عاملان اسیدپاشی، اظهار کرد: در حال حاضر برای ادامه درمان در بوستون آمریکا به سر می‌برم، در گذشته نیز هر شش ماه یکبار برای بررسی و معاینات به آمریکا می‌رفتم، این بار نیز به دلیل مشکوک بودن چشم‌هایم به بیماری گلوکوما یا آب سیاه چشم حدود دو ماه است که آمریکا هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه هنوز عامل یا عاملان اسیدپاشی زنجیره‌ای در اصفهان دستگیر نشده‌اند، افزود: در نظر گرفتن ۲۰ سال حبس برای مجرمان اسیدپاشی هیچ تضمینی برای تکرار این جرم نیست، باید مجازات قصاص برای عاملان درنظر گرفته شود تا دیگر چنین حرکات زشتی تکرار نشود.

این قربانی اسیدپاشی اضافه کرد: باید عمل به مثل برای فرد اسیدپاش انجام شود تا بفهمد چه آسیب بزرگی به طرف مقابلش می‌زند، وقتی مقرر شده است که بیت‌المال دیه آن فرد حادثه دیده را بدهد این امر خود عامل بیشتر شدن این حادثه خواهد بود، با توجه به مصوبه اخیر مجلس در  این خصوص مجرمان به راحتی می توانند حبس را با گذاشتن سند به آزادی تبدیل کرده و در مورد دیه هم به این امر دلخوش کند که دولت هزینه را پرداخت می‌کند، پس این قانون تعیین شده به هیچ‌وجه بازدارندگی خاصی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه متاسفانه در جلسه تعیین مجازات اسیدپاشی در مجلس حضور نداشتم، خاطرنشان کرد: از بین قربانیان این حادثه بیشترین آسیب را دیده‌ام، بعد از حادثه سه ماه در کما بودم، سه سال نابینایی را تحمل کردم و ۹۰ عمل گرافت انجام دادم، چشم راستم را به طور کامل از دست داده‌ام و با بینایی چشم چپم که در یک عمل نادر در دنیا، با یک قطعه تتانیوم انجام شد، بینایی ضعیفی دارم.

جورکش تصریح کرد: رنج‌های بسیاری کشیدم و همه زندگی‌ام را در اثر این حادثه که تنها دلیل آن جهل و نادانی است، از دست دادم، این عمل تنها با ۱۰ یا ۲۰ سال زندان جبران شدنی نیست، چرا که فرد حادثه دیده سختی‌های بسیاری را تحمل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه هیچ راه درمانی در ایران برای من وجود نداشت، گفت: مجبور به درمان در آمریکا شدم که سختی‌ها و هزینه‌های بسیاری برای من و خانواده‌ام داشته است.

این قربانی اسیدپاشی اصفهان با تاکید بر اینکه باید چنین موضوعاتی از ریشه، ریشه‌کن شود، گفت: باید اینگونه مسائل در جامعه آگاه‌سازی شود تا ریشه ظلم و ستم از بین برود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اسيدپاشي سهيلا جوركش قصاص مصوبه مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟

به گزارش جماران از مرکز اطلاع رسانی فلسطین مشکل قانون جدید آن است که انتقاد از رژیم صهیونیستی به عنوان یک «کشور» دلیل کافی برای یهود ستیز شناخته شدن فرد یا گروه است چرا که اسرائیل به عنوان تجمعی یهودی شناسایی شده است. منتقدین تاکید دارند این قانون تاثیراتی منفی بر آزادی بیان عقیده در آمریکا خواهد داشت و باعث ترس در میان منتقدان سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی می‌شود.

تعریف توسعه یافته یهود ستیزی اولین بار در سال 2016 توسط «ائتلاف بین المللی بزرگداشت هولوکاست» انجام شد که تاکید دارد: یهود ستیزی هر تصور خاصی از یهودیان است که می‌تواند به عنوان نفرت از آنها بیان شود که از طریق بیان سخنان مختلف و حمایت‌های مالی علیه یهود یا غیر یهودیان یا املاک آنها و موسسات جامعه یهودی و نهادهای دینی آنها صورت پذیرد.

جیری نادلر نماینده دموکرات آمریکایی این قانون را گمراه کننده توصیف کرده که دارای تاثیرات منفی بر آزادی بیان عقیده است چرا که انتقاد از رژیم صهیونیستی یک مساله سیاسی است و نه نژاد پرستانه.

راس فرای نماینده جمهوریخواه آمریکایی در این خصوص گفت: مدت زمان زیادی گذشت تا کنگره برای دفاع از یهودیان آمریکا در برابر یهودی ستیزی در دانشگاه‌های آمریکایی وارد عمل شود.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد نباید این قانون تصویب شود چرا که قانون فعلی فدرال از هر گونه اقدام نژادپرستانه، آزار و اذیت و یهود ستیزی منع می‌کند.

جرمی بن عامی رئیس لابی «جی استریت» از حامیان مهم رژیم صهیونیستی در آمریکا نیز تاکید کرد این سازمان با قانون پیشنهادی ارائه شده در کنگره مخالف است چرا که آن را یک رقابت سیاسی مطرح شده از سوی جمهوریخواهان تلقی می‌نماید.

مت گیتس دیگر نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا معتقد است تغییر دادن تعریف یهود ستیزی و توسعه آن آزادی بیان عقیده را محدود می‌کند.

دانشجویان آمریکایی در آوریل گذشته یک جنبش دانشجویی بی سابقه راه اندازی کردند که توقف همکاری دانشگاه‌های آمریکا با رژیم صهیونیستی و پایان دادن به سرمایه‌گذاری در اراضی اشغالی یا شرکت‌های حامی اشغالگری اراضی فلسطین خواسته اصلی این جنبش است.

این اعتراضات به دانشگاه‌های مهمی چون هاروارد، جرج واشنگتن، نیویورک، ییل، موسسه فناوری ماساچوست و نورث کارولینا توسعه یافته است.

دانشجویان بازداشت شده در این اعتراضات متهم به یهود ستیزی و نفرت پراکنی علیه یهودیان شده‌اند که البته با مخالفت دانشجویان مواجه شده و تاکید دارند دانشجویان یهودی در دانشگاه‌های آمریکا مورد تعرض قرار نگرفته‌اند.

 موسسات حقوقی و مدنی سال گذشته میلادی نسبت به پذیرش تعریف یهودی ستیزی مورد تاکید ائتلاف بین المللی بزرگداشت هولوکاست در سال 2016 به سازمان ملل متحد هشدار دادند و تاکید کردند چنین اقدامی انتقاد از سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی را تضعیف می‌نماید.

این قانون در صورت تصویب نهایی در مجلس نمایندگان باید در مجلس سنای آمریکا نیز به تصویب برسد و پس آن به دولت جو بایدن ارائه می‌شود تا به عنوان قانون لازم الاجرا به موسسات آموزشی و نهادهای مجری قانون ابلاغ شود.

اگر این قانون اجرایی شود احتمالاً رهبران جنبش دانشجویی در دانشگا‌ه‌های آمریکا به اتهام یهود ستیزی تحت پیگرد قرار می‌گیرند و ممکن است این آغازی برای مقابله با هر گونه جنبش دانشجویی همبستگی با فلسطین در آینده باشد.

دیگر خبرها

  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • توسعه تعریف «یهودستیزی» در آمریکا چه خطراتی دارد؟
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • هشدار انصارالله به آمریکا درباره تشدید تنش نظامی علیه یمن
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • توخل: ما گل نزدیم و رئال مجازاتمان کرد